Huisbezoek

Voelt u zich niet goed genoeg om tot bij ons te komen of bent u niet in de stemming. Wij komen ook aan huis. Zo kunt u in uw vertrouwde omgeving samen met ons uw haarwerk uitzoeken.

Ziekenhuis bezoek

Moet u langer verblijven, geen tijd om zelf uw haar werk te verzorgen of haalt u het niet om tot bij ons te komen? Geen probleem wij komen tot bij u.

Haarwerken zelf ophalen en brengen

Geen zin om bij ons te wachten, geen probleem, breng uw haarwerk zelf bij ons binnen en kom ze de dag zelf of de dag erna ophalen en ontvang een verminderde prijs.

Terugbetaling

Voor zowel vrouwen als mannen is er een terug betaling voorzien bij uw mutualiteit:

  • bij radio- of chemotherapie, kaalheid of andere huidziekte: € 180. 
  • bij alopecia areata: € 270

Sommige hospitalisatie verzekeringen betalen zelfs meer teug. Voor meer info kunt u best contact opnemen met uw verzekerings maatschappij.
Om deze tegemoetkomingen te ontvangen moet u in bezit zijn van twee documenten:

  • Attest van de behandelende arts
  • Factuur van ons

Oorzaken van haarverlies

Waarom wordt men kaal? De oorzaak voor alopecia androgenetica ligt in de genen: personen waarvan de ouders aanleg hadden tot kaalheid hebben zelf een grote kans geconfronteerd te worden met kaalheid. Deze genetische geldt zowel voor mannen als vrouwen.

De oorzaak van alopecia areata is tot op heden onbekend. In hoeverre alopecia areata erfelijk is, is niet bekend. Patiënten met alopecia areata hebben in 10 à 20 procent van de gevallen één of meer familieleden die ook aan de aandoening lijden.
Vaak spelen psychische factoren een rol: een ingrijpende emotionele gebeurtenis of een periode van verhoogde stress kan de directe aanleiding zijn voor alopecia areata. In sommige gevallen is medicijngebruik de oorzaak.

Andere oorzaken van haaruitval:

  • Ziektes: diabetes, lupus en immuun ziektes
  • Onaangepaste voeding: onvoldoende proteïnes of ijzer
  • Medicatie
  • Chemo- of radiotherapie
  • Zwangerschap
  • Huidinfecties

Kaalheid kan niet 'genezen' worden. Tot zover het slechte nieuws. Wat wel bestaat zijn haargroeimiddelen die de groei van het haar stimuleren of de haaruitval beperken.

De bekendste methode is natuurlijk de haartransplantatie. Tijdens een haartransplantatie worden kleine stukjes huid met haar over de hoofdscalp ingebracht.

Een andere manier om kaalheid te behandelen is het dragen van een pruik of haarwerk. Daar waar vroeger nogal wat schaamte bestond omtrent het dragen van een haarstukje, is deze schaamte vandaag hoegenaamd niet meer gerechtvaardigd.
Enkele firma's hebben zich gespecialiseerd in het fabriceren van op maat gemaakte pruiken die bijzonder realistisch ogen en comfortabel om dragen zijn.